Frustraded - Mustasch

I'm frustrated
And here's where everything must end
So frustrated
And all you thought you knew me well
I'm not crazy
Scream and shout and that won't help
Cause I'm frustrated
Please forgive me for what I said

I am abscentminded, don't know what I do
Where are my keys, where did I put that bloody phone
I even don't know how to find myself
I won't get no relief until I'm dead
I won't get no relief until I'm dead

I'm frustrated
I am tormented by myself
And I hated
Why can't I be like everybody else
I'm frustrated
This is where everything must end
Light a candle for me
These patterns I must brake
I must be strong instead of runnin' away
I won't get my relief until I'm dead
I won't get no relief until I'm dead

This restlessness has made me to concede
What is wrong with me, why can't I fall asleep
I won't get no relief until I'm dead
I get my inner peace when I am dead

Efter regn kommer solsken

Mår inte sådär skitbra direkt. PMS från helvetet med tillhörande känsla av att vara värdelös, fet, finnig, ful, sliten, arg, lättirriterad, missnöjd osv osv. Det är inte kul att vara min kille eftersom det är han som får ut för skiten. Det hjälper inte så mycket att jag sovit som en kratta inatt heller då lillkorv har torrhosta och vaknade av mardrömmar troligtvis. Som grädde på moset har magen rasat och jag har ont varenda jävla dag.

Ja annars är det inte mycket att klaga på.
Underbart att ha Stella hemma igen, även om jag lånade henne lite på lördagen för att gå på cirkus. Hon satt klistrad nästan hela 2 timmar som föreställningen höll på. Hon frågade efter elefanter mellan varje akt men tyvärr var det bara hästar, hundar och katter på årets föreställning. Synd om du frågar oss.

Idag vart vi hemma från skola och dagis men har slappat, varit på apoteket och sen hälsat på hos mina föräldrar. En bra dag trots hormonerna som sprutar ur öronen på mig.

Hejpa!

Jag är en ateistisk existensialist

I mina studier stöter jag ofta på texter med mer eller mindre bra poäng. I boken Etik och livsfrågor i vård och omsorg av Carl E. Olivestam och Håkan Thorsén hittade jag detta och föll direkt!:


De ateistiska existensialisterna tror inte på någon Gud. Deras människosyn kan illustreras med en bild: Du är kaptenen som seglar på ett hav. Båten går hela tiden, dvs. ditt liv förflyttar sig ständigt famåt. Ditt liv är en process med ständiga val: "Hur ska jag välja i livet?, ska jag fortsätta utbildningen?" Existenstialisterna hävdar att följande gäller för den enskilda människan i livet, för skepparen på båten:


Det finns inga hamnar, som jag kan uppfatta som slutmål, dvs, det finns inget givet slutmål för mitt liv, som att komma till himlen, bli miljonär eller liknande. Det finns ingen mening med livet, utan endast mening i livet.

Det finns inga sjökort att styra efter, dvs. ingen utanför mig själv kan tala om för mig hur jag ska styra båten. Ingen Gud, inga naturlagar, inga samhällslagar eller medmänniskor kan hjälpa mig.

Människan är ensam och fri, såtillvida att hon kan försöka styra båten. Men de skär, grund och stormar som hon råkar på kan hon inte välja. Hon har inte heller möjlighet att ändra de nödvändiga villkoren för sitt liv. Eftersom hon har frihet, har hon också ansvar, men inte bara inför sig själv, utan också inför andra människor.


Alla människor har det dubbla ansvaret inör sig själva och inför varje människa. De handlingar hon utför verkar som förebilder för andra och genom de handlingarna bidrar hon till att skapa en bild av människan som hon anser att människan bör vara. Om hon väljer att ljuga för sina medmänniskor, så skapar hon bilden av det i denna situatuon är rätt att ljuga. Om hon väljer att bemöta människor med en överlägsen attityd, skapar hon bilden att människan agerar rätt när hon behandlar andra människor överlägset.

Denna utsatthet med valet, ensamheten och det dubbla ansvaraet ger människan valångest. Hon kan fly ångesten genom att låta andra styra sitt liv, dvs. välja att krypa ner i kabyssen och låta havet, dvs. andra männiksor styra båten. Då begår hon självbedrägeri, för hon vet att hon krupit ner i kabyssen. Hon kan inte lura sig själv. Hon vet att när hon väljer att låta andra bestämma över sig, så sviker hon sig själv.
Följ mig på Bloglovin

HemTillbaka till Start
Om SoyaNyfiken på vem som ligger bakom bloggen?
Kika då in här!

Kontakta migKontakta mig vid frågor om tex tävlingar, lösenord eller annat
SoyafamiljenSidan om min älskade familj
Mina bloggfavoriterNyfiken på vilka bloggar jag följer?
Låsta inläggAnsök om lösen via kontaktsidan
Gamla SoyabloggenDär allting startade våren 2006