Ambulans

I förrgår hade jag ju som sagt ont i magen och bröstet. Igår fick jag samma ont i bröstet men mycket värre. Smärtan ökade och till slut kunde jag bara ligga och gny, hacka tänder av frossa, gråta och frusta.

Morgan fick ringa 112 tillslut och min pappa kom ut och passade barnen. Ambulansen kom och de undersökte mig i sängen. Efter en stund fick jag komma ut till ambulansen för ett EKG som de skickar till en läkare på lasarettet.

Smärtorna höll i sig och de beslöt sig för att ta med mig in till Akuten. De satte en cvk/droppnål i handen och spände fast mig i båren. Frös som en idiot så de höjde värmen bra nog i ambulansen. 40 minuters ambulansfärd till lasarettet och Morgan åkte efter i egen bil. Lång och seg resa dit men väl där känns det mycket bättre i bröstet.

De tog blodprover och gjorde ett mer noggrannare EKG på akuten och de frågade massa frågor om min andning, smärtans lokalisering osv osv. Till slut kom läkaren som tittat på mina prover, EKG och symtom. Han såg inget fel med varken hjärta eller lungor. Kändes väldigt skönt.

Han kunde dock inte säga vad min smärta berodde på men det kan vara muskelkramper, eller muskel i kläm i bröstkorgen. Det kan också vara nervkläm eller magen som gör ont, men att smärtan kan stråla ut eller göra ont på "fel" ställe.

Nu hoppas jag inte att det blir en "3e gången gillt" med smärtkvällar för mig nu bara. Håll tummarna är ni gulliga!


Magjävel

Efter en überspontan dag med familjen som vart tur och retur till Stockholm och Stella som vart magsjuk på vägen så kom vi hem runt 19-20 i går kväll. Fick ont i magen nästan direkt vi hade kommit hem och min plan att inreda råttornas nya bur gick i stöpet.

Låg och kved till och från i några timmar och sen skickade vi barnen i säng. Efter det började det göra ännu ondare. Det gjorde ont nedåt tjock- och ändtarm och det släppte fan inte. Det började till och med göra ont i bröstet på höger sida.

Somnade utmattad och vaknade när M kom och la sig. Sen sov jag halvkasst och vart väckt av Stella som var magsjuk. Vaknade 10.30 i dag och mådde bättre men inte bra. Känner mig sliten och trasig.

När ska det vända?


Fredag

Nu har jag varit inaktiv för länge och det kryper i kroppen till slut. Tog mig för igår att rensa och skura kattlåda, tejpa halkremsor i källartrappen, byta och göra rent i råttburarna, tvätta och hänga tvätt, byta alla handdukar i kök, lilltoa och badrum.

Idag har jag också tvättat och hängt tvätt, klippt min kära make, rensat papper, fyllt i och postat brev, köpt klänning och strumpbyxor till bröllopet vi ska på nästa helg. Köpte också slingblondering så jag kan förnya mig lite. Nu ska vi till garaget för att skruva motorcykel och dricka rödvin.

Orkar inte bara sitta hemma i soffan och deppa mer nu. Jag måste ta tag i mig själv och börja leva igen.

Följ mig på Bloglovin

HemTillbaka till Start
Om SoyaNyfiken på vem som ligger bakom bloggen?
Kika då in här!

Kontakta migKontakta mig vid frågor om tex tävlingar, lösenord eller annat
SoyafamiljenSidan om min älskade familj
Mina bloggfavoriterNyfiken på vilka bloggar jag följer?
Låsta inläggAnsök om lösen via kontaktsidan
Gamla SoyabloggenDär allting startade våren 2006