Brysselkål i saffransgrädde

Ett riltigt gott vegetariskt alternativ på julbordet. Receptet går säkert också att göra om för veganer om en vill. Jag som älskar saffran i alla skepnader vill alltid ha denna på julbordet. 


4 portioner

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ¼ pkt saffran à 0,5 g
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Lägg i brysselkålen och häll på grädden. Smaksätt med saffran, citron, salt och peppar. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk.


Vego?

Jag har till och från allvarligt funderat på  detta med att bli vego. Jag mår inte brafysiskt  eller psykiskt av kött, speciellt fläsk och nötkött. Däremot älskar jag fisk, skaldjur och fågel. Ja, jag vet att det inte rimmar med vegomat, men det skulle iaf minska min/vårt köttkonsumerande i denna familj. Även om jag främst skulle sluta äta kött (med kött syftar jag här efter på fläsk & nöt) pga mitt egna mående så vinner ju även vårt tungt belastade klimat och våra stackars köttdjur på saken. 

Har jag alternativen så väljer jag aktivt bort kött, som på bufféer och liknande. Som IKEAs julbord som har flera goda alternativ, likaså erbjuder de fler vegorätter i detas vanliga meny. 

Jag vet dock att jag kommer få förklara mitt val om jag kommer fram till att sluta med kött. Folk kan ju inte acceptera något som är lite annorluda tyvärr. Jag satsar på min hälsa framför allt och har till exempel inte druckit en droppe alkohol på en månad. Det är så skönt!

Steriltekniker

Följ mig på Bloglovin

HemTillbaka till Start
Om SoyaNyfiken på vem som ligger bakom bloggen?
Kika då in här!

Kontakta migKontakta mig vid frågor om tex tävlingar, lösenord eller annat
SoyafamiljenSidan om min älskade familj
Mina bloggfavoriterNyfiken på vilka bloggar jag följer?
Låsta inläggAnsök om lösen via kontaktsidan
Gamla SoyabloggenDär allting startade våren 2006