Brysselkål i saffransgrädde

Ett riltigt gott vegetariskt alternativ på julbordet. Receptet går säkert också att göra om för veganer om en vill. Jag som älskar saffran i alla skepnader vill alltid ha denna på julbordet. 


4 portioner

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ¼ pkt saffran à 0,5 g
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Lägg i brysselkålen och häll på grädden. Smaksätt med saffran, citron, salt och peppar. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0