25 dagar kvar

Här räknar jag ner. 25 dagar sen tar jag min examen. Fy fan så skönt det ska bli att få koncentrera sig på jobbet och familjen enbart. Nu har jag ju fått jonglera med livet, skolan och familjen i 1,5 år och det börjar ta på krafterna. Jag kom hem från Stockholm och Södersjukhuset idag. Klockan 08.00 i morse började nämligen min muntliga examination. Examinationen går ut på att du ska visa både muntligt och praktiskt att du har kunskaperna som krävs för att få ta din examen som Steriltekniker.
 
Jag fick dra lott på 3 olika emainationsområden, det vill säga samma områden vi arbetar med dagligen på mitt jobb. 1, Rengöring/Desinfektion. 2, Instrumentvård/Packsal och 3, Sterilisering/Förråd. Jag fick lotten med Rengöring/Desinfektion och det var just det området jag önskade att få. Med Rengöring/Desinfektion innebär det att lasta de smutsiga instumenten på insatser, rengöra dem både i diskdesinfektor (som en väldigt avancerad diskmaskin för instrument) och manuellt. Jag fick också förklara hur en diskdesinfektors rengöringsprocess går till och prata lite om vilka parametrar som måste uppfyllas för att kunna godkänna en rengöringsprocess. 
 
Hur som helst så kändes det bra efteråt och jag hoppas verkligen, verkligen att jag får godkänt. Tyvärr får jag inte veta förrän torsdag kväll om jag klarade mig eller inte. Om jag får godkänt är det bara en sak kvar i skolan innan jag tar min examen, och det är att opponera på klasskompisars projektarbete och även presentera mitt projektarete och få det opponerat. 
 
Efter nervositeten och anspänningen inför examinationen är jag dödstrött, så kvällen blir i soffans tecken.
Ha en fin kväll!

Kommentarer
Postat av: Johanna - Mamma Kaos & Mini-Terroristerna

Nämen hej fina!

Tackar och kul att se dej!
Hur är allt med dej? Läser att jag missat att du gjort op, pluggar och ska ta examen! WOW låter som livet racar på?

Kram

Svar: Hej! Ja nog händer det saker i bådas liv va? :) Minns inte hur längesen det var vi hördes men så kul att se er fina familj. Kram
Soya

2015-11-25 ★ 12:32:54
URL: http://salkert.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0