Mat och dryckestankar

Som jag tidigare skrev så går jag i tankar att sluta äta kött. Den största anledningen till att jag inte kommit till skott är nog omgivningens kommande reaktioner, "krånglet jag skapar" och ekonomi. Jag vet att jag kommer få försvara mig och att jag kommer bli ignorerad och/eller bortglömd.
 
Jag dricker ingen alkohol heller och i julas skulle vi bli bjudna på glögg hos pappa och hans fru. De tyckte inte att det gjorde något om jag drack lättvinsglögg, men jag stod på mig. Jag vill inte dricka alkohol alls och blir ständigt irriterad på alla dryckestillverkare som skriver alkoholfri på sina etiketter och så är det iaf någon eller en halv alkoholprocent. 
 
Jag har ätit på tok för mycket socker här över jul och det är jag troligtvis inte ensam om va? Det måste till en förändring för min kropp reagerar med en väldigt ojämt blodsockerkurva. Jag får ofta blodsockerfall efter nån timme då jag ätit mat med mycket kolhydrater och kanske godis på det. Jag är ändå glad och tacksam att jag mår så förbaskat bra efter min operation. Att jag i dagsläget i princip kan äta allt som serveras. Jag avstår dock risgrynsgröt, pannkakor, panerad mat och friterat. Det är dock ingen som helst uppoffring för mig. Jag ser det mer som min kropp reagerar sunt på skitmat, transfetter, socker och hel eller halvfabrikat. 
 
Åter till mina "veg"-tankar då. Jag samlar just nu ihop pepp, stöttning, recept, kunskap och inspiritation för att genomföra detta. Kanske ska jag förvarana mina föräldrar, syskon och vänner om att jag kommer göra detta och från och med när, vad tror ni? Då har de ändå en chans att vänja sig och att forbereda sig om de mot förmodan vill bjuda på mat nått mera ;)
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Minns mig!

E-postadress: (visas bara för Soya)

Hemsida/Bloggadress:

Dina ord:

Trackback
RSS 2.0