Brysselkål i saffransgrädde

Ett riltigt gott vegetariskt alternativ på julbordet. Receptet går säkert också att göra om för veganer om en vill. Jag som älskar saffran i alla skepnader vill alltid ha denna på julbordet. 


4 portioner

Ingredienser

  • 500 g brysselkål
  • 1 rödlök
  • Smör
  • 2 dl vispgrädde
  • ¼ pkt saffran à 0,5 g
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Skala och hacka löken. Fräs den i smör i en gryta. Lägg i brysselkålen och häll på grädden. Smaksätt med saffran, citron, salt och peppar. Låt kålen koka på svag värme under lock tills den är mjuk, ca 5 min för fryst och ca 10 min för färsk.





Följ mig på Bloglovin

HemTillbaka till Start
Om SoyaNyfiken på vem som ligger bakom bloggen?
Kika då in här!

Kontakta migKontakta mig vid frågor om tex tävlingar, lösenord eller annat
SoyafamiljenSidan om min älskade familj
Mina bloggfavoriterNyfiken på vilka bloggar jag följer?
Låsta inläggAnsök om lösen via kontaktsidan
Gamla SoyabloggenDär allting startade våren 2006